Десерти без цукру для коханої людини

Рецепти смачних десертів для коханих – це не обов’язково нищівний удар по фігурі. Наш експерт зі здорового життя Лєна Філатова доводить, що зробити приємно коханій людині, приготувавши смаколики, можна у повній гармоніі з корисними харчовими звичками. Спеціально для подруг EVA Blog Лєна підготувала підбірку простих та цікавих рецептів.

***

Холодний і пронизливий лютий чудово прикрашає романтичний День святого Валентина. Навіть якщо ви не любите це свято, використовуйте його, щоб побалувати себе та коханих людей смачними й корисними десертами. А прості та швидкі рецепти дозволять вам легко впоратися із цим завданням.

Гарбузова панакота на йогурті

Для цього рецепту вам знадобиться грецький йогурт. Якщо ви не знайдете такого в магазині, можете приготувати його власноруч, відцідивши зайву сироватку зі звичайного йогурту. Густішу масу, яка залишилася, можна використовувати в цьому рецепті.

Ця панакота — більш легкий варіант традиційного десерту, який готується на вершках та цукрі. Краще використовувати натуральну ваніль або ванільну пасту, щоб отримати ніжний аромат.

Складові:

  • 1 склянка грецького йогурту
  • 6 ст. л гарбузового пюре (можна дитячого)
  • 10 г (пакетик) желатину
  • 2 ст. л меду
  • щіпка ваніліну або натуральної ванілі

Приготування

  1. Змішайте йогурт, ваніль, пюре та мед до однорідної маси.
  2. Замочіть желатин у півсклянки гарячої води.
  3. Набряклий желатин розмішайте ложкою. Якщо є грудочки, процідіть.
  4. Змішайте желатин із йогуртовою масою та перелийте до формочок.
  5. Відправте до холодильника на годину.

При подачі десерт можна полити медом або карамеллю.

Мигдальне рожеве печиво

Це печиво має яскравий рожево-червоний відтінок завдяки абсолютно натуральному й корисному барвнику — буряку. Натуральну солодкість, крім буряка, надає банан. Тому ви можете взагалі не використовувати підсолоджувачі.

Лляна мука містить корисні харчові волокна, які допомагають м’яко очищати організм, виводячи продукти травлення й токсини. Намагайтеся не перепекти печиво, щоб зберегти цінні олії, котрі містяться в горіхах, цільнозерновому та лляному борошні.

Вам знадобиться:

  • 130 г відвареного буряка
  • 3ст. л. розм’якшеного вершкового або кокосового масла
  • 1,5 склянки пшеничного цільнозернового борошна
  • 0,5 склянки мигдального борошна
  • 0,25 склянки лляного борошна
  • 1 банан
  • 2 ст. л. меду
  • щіпка солі

Порядок дій:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти.
  2. Буряк і банан подрібніть блендером у пюре.
  3. З’єднайте всі інгредієнти, вимішайте в щільний еластичний колобок. Якщо бачите, що тісто сухе, додайте 2–3 чайних ложки води.
  4. Дайте тісту постояти на столі приблизно 20 хвилин.
  5. Чистими руками розправте тісто на пекарському папері. Зверху накрийте другим шаром паперу й розкачайте качалкою до товщини не менше 6 мм.
  6. За допомогою катера або обідку склянки виріжте печиво бажаної форми й розміру.
  7. Випікайте 12 хвилин за температури 180 градусів. Готовому печиву дайте трохи охолонути, перш ніж знімати з дека.

Якщо у вас під рукою немає лляного борошна, додайте трохи яєчного білка. Мигдалеве борошно можна зробити власноруч, подрібнивши горіхи качалкою або кавомолкою.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Шоколадні цукерки без какао

Чимало людей стикаються з алергією на какао-продукти. Какао, а вірніше фенілетиламін, також може стати причиною мігрені, тому багато хто уникає шоколаду саме із цієї причини.

Якщо ви довго мріяли про те, щоб з’їсти шоколадну цукерку, але доводилося відмовлятися від неї, тоді цей рецепт для вас. Ми будемо використовувати порошок зі стручків ріжкового дерева.

Кероб сам по собі солодкуватий і багатий на харчові волокна. Він не містить збуджуючих речовин: теоброміну і кофеїну, тому його можна вживати тим, хто має реакцію на какао. Купити його можна в численних інтернет-магазинах здорового харчування.

Складові:

  • 1 стигле авокадо
  • 6 ст. л. кероба
  • 40 г розтопленого вершкового або кокосового масла
  • екстракт ванілі
  • підсолоджувач за смаком

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти за допомогою блендера.
  2. Переставте до холодильника на 30 хвилин.
  3. Посипте дошку порошком керобом. Відокремлюйте по чайній ложці шоколадної маси та обвалюйте її в порошку.
  4. Готові цукерки можна зберігати в холодильнику 1–2 дні.

Чорничний джем

Ми звикли до того, що джеми і варення — смачний і корисний десерт. Але насправді вони позбавлені більшості вітамінів через тривале виварювання. А кількість цукру робить варення швидше шкідливим десертом, ніж корисним.

Ми приготуємо варення 5-хвилинку, у якому збережеться велика частина корисних речовин. Ви можете подати його до млинців, або морозива, або як самостійний десерт.

Вам будуть потрібні:

  • 300 г чорниці (можна брати заморожені ягоди)
  • 100 г дитячого яблучного пюре
  • ваніль
  • 1–2 ч. л. меду, якщо буде потрібно підсолодити

Приготування

  1. Чорницю розморозьте, злийте зайвий сік.
  2. Підготуйте тару з товстим дном.
  3. Подрібніть чорницю у блендері та змішайте з яблучним пюре й ваніллю.
  4. Варіть на середньому вогні протягом 5–7 хвилин або до загустіння.
  5. Перекладіть до чистої баночки та зберігайте в холодильнику 2–3 дні.

Охолоджений джем густіє, тому ви можете не надто уварювати його.

Висновки

Якщо ви та ваша кохана людина — ласуни, немає приводів купувати шкідливі магазинні солодощі. Усього за кілька хвилин, доклавши трохи зусиль і фантазії, можна приготувати домашні смачні десерти абсолютно без цукру або з медом!

11 Лютого / 2019 Здоров'я

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *