Щоб правильно харчуватися, дехто радить не солити їжу взагалі або солити дуже мало. А чи можна додавати до дієтичних страв спеції?

Добрий день!

Піклуючись про своє здоров'я, багато жінок в першу чергу намагаються відрегулювати харчування — і правильно роблять, тому що дієтологи не дарма кажуть: ми — те, що ми їмо. Все, що потрапляє в процесі харчування всередину організму, відбивається на його стані. І якщо з корисними продуктами все більш-менш зрозуміло, оскільки ці питання обговорюються досить часто, то про проблему вживання солі і спецій варто поговорити окремо.

Вживати сіль шкідливо?

Перше, на чому варто зупинитися, — це ствердження про те, що сіль шкідлива для жіночого організму, оскільки вона перешкоджає нормальному відтоку рідини. Дійсно, таке явище може мати місце. Надмірне вживання солі призводить до того, що робота нирок ускладнюється, підвищується в'язкість лімфи, і під очима з'являються мішки, а руки і ноги наче тяжчають під вечір. Якщо ви помітили, що у вас підвищений артеріальний тиск після обіду, це також може бути ознакою того, що ви їсте занадто солону їжу.
Однак ні в якому разі не варто розглядати все вищесказане як рекомендацію до повної відмови від солі! Так само, як і її надлишок, організму шкодить і брак солі. Це дуже важлива речовина, необхідна для повноцінного функціонування м'язів, при чому не тільки «зовнішніх», а й «внутрішніх», наприклад, серцево-судинних. Сіль підтримує нормальний рівень рН крові і сприяє збереженню балансу мінеральних речовин.
Норма, рекомендована лікарями, — 5 г на добу в холодну пору року і до 10 г на добу влітку. У період, коли тіло потіє, організм і так втрачає багато вологи, тому вживання солі в спекотні дні можна збільшити.

Спеції — друзі чи вороги?

Що стосується спецій, то варто відзначити наступне. Коли людина дотримується принципів здорового харчування, іноді смак готової страви виходить досить прісним і малоапетитним. Уникнути цього допоможуть прянощі, які в помірній кількості не тільки не шкідливі, але й навіть корисні для організму. Прискорити обмін речовин допоможе гострий перець, сушена цибуля і часник є природними антибіотиками і джерелом мінеральних речовин, а лавровий лист не тільки запашний, але і насичений ефірними оліями.
Так що знайте міру і будьте здорові!

Кількість переглядів:96
Оцiнити питання
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар
0 800 303 700*
Усі дзвінки зі станціонарних та мобільних телефонів безкоштовні.
Графік роботи контактного центра: щоденно з 08-00 до 21-00.

Правила використання Подарункових сертифікатів

Подарунковий сертифікат - еквівалент грошової суми (50, 100 і 250 гривень). Подарунковий сертифікат - є підтвердженням внесення авансового платежу і дає його власникові право на придбання товару в лінії магазинів EVA на суму, еквівалентну номіналу Подарункового сертифіката і в межах терміну його дії.

ПЕРЕВIРКА ТЕРМIНУ ДII СЕРТИФIКАТУ

ПЕРЕВIРИТИ СЕРТИФIКАТ