3 РЕЦЕПТИ НЕБАНАЛЬНИХ ХОЛОДНИХ СУПІВ

Під час літньої спеки немає жодного бажання роздумувати над складним домашнім меню та проводити час у гарячій кухні, а на обід так хочеться з’їсти чогось прохолодного та освіжаючого. Мабуть, саме тому легкі холодні супи прийшлися до душі багатьом з нас: вони гарно насичують та не перевантажують організм. Приготувати такий суп можна легко та швидко, а тут ми говорили про те, які кухонні гаджети допоможуть ще більше полегшити процес приготування страв. У новій статті на EVA Blog ви знайдете три цікавих рецепти холодних супів, що стануть гарною альтернативою звичній окрошці.

 

#1 Португальський гаспачо

Незвичайний рецепт традиційної страви

gazpacho.jpg

 

• 1 склянка мигдалю

• 0,5 склянки оливкової олії

• 3 склянки води

• 2 склянки м’якушу білого хліба

• 0,5 склянки подрібненої цибулі

• 0,5 склянки домашнього майонезу

• 2–3 огірки

• стебел селери

• 6 чайних ложок винного оцту

• 2 чайні ложки коньяку

• 1 склянка кропу

• 2 склянки крабового м’яса

• 3 зубці часнику

• рублений зелений салат для подачі

• чорний перець, петрушка, сіль, зелений чилі за смаком

 

1. Хліб підсушіть у духовці й залийте водою на кілька хвилин.

2. Мигдаль підсмажте та подрібніть у чаші блендеру.

3. Додайте перець, сіль, огірки, кріп, петрушку, цибулю, часник, воду і ще раз збийте.

4. Хліб відіжміть і додайте у суміш разом з олією та оцтом.

5. Добре збийте до однорідності.

6. Охолодіть.

 

Краби для цього рецепту можна брати консервовані або відварені. Поріжте їх на шматочки, перемішайте з чилі, селерою, коньяком, домашнім майонезом і також остудіть у холодильнику. Суп подавайте у тарілках, а безпосередньо перед обідом викладіть у середину тарілки крабову суміш і посипте зеленню. Можна доповнити очищеним білим виноградом, а м’ясо крабів замінити на кальмари, рибу, креветки або мідії.

   


#2 Ахобланко

Холодний, легкий та освіжаючий суп родом з Іспанії

 

ajoblanco.jpg


• 150 г білого хліба

• 2 зубчики часнику

• 200 г мигдалю

• 2 столові ложки хересного оцту

• 400 г води

• 130 г оливкової олії

• сіль

• очищений виноград або філе анчоуса та печена картопля в мундирі для подачі

 

1. Мигдаль очистіть. Для цього опустіть його в окріп і бланшуйте кілька хвилин, доки шкірка не відстане. Потім промийте прохолодною водою.

2. До чаші блендеру покладіть хліб, залийте водою та оцтом і почекайте, доки він розмокне.

3. Посоліть, додайте олію, часник.

4. Збийте до однорідності.

5. Остудіть.

 

Ахобланко має ніжний та виразний смак з легким горіховим відтінком. Замість хересного оцту в цьому рецепті можна взяти бальзамічний, а готовий суп подавати у склянці. В одних регіонах Іспанії до ахобланко традиційно подають філе анчоуса та печену в шкірі картоплю, в інших — виноград. Обирайте те, що вам до смаку. Щоб очистити виноград від шкірки, бланшуйте його в окропі протягом хвилини, а потім помістіть у прохолодну воду.



 

#3 Буряковий сальморехо

Ще одна популярна іспанська страва родом із сонячної Андалусії

 

salmorejo.jpg


• 6 великих помідорів

• 1/3 склянки оливкової олії

• 1 зубець часнику

• 3 великих буряки

• 1 склянка води

• 2 солодких перці

• 1 велика цибулина

• 1 огірок

• червоний винний оцет, сіль, чилі, зелень за смаком

• лід, великі креветки (6–8 шт.), хамон для подачі

 

1. Буряк запечіть у духовці зі шкіркою, очистіть і наріжте.

2. Помідори кілька хвилин бланшуйте в окропі, обдайте прохолодною водою та зніміть шкірку. Поріжте на шматочки.

3. Болгарський перець та чилі очистіть та поріжте разом з цибулею.

4. Буряк, помідори, чилі, солодкий перець, сіль, оцет покладіть у чашу блендеру, залийте водою та олією й збийте до однорідної консистенції.

7. Обсмажте креветки, кожну окремо загорніть у шматочок хамону й закріпіть зубочисткою.

 

Підсушіть у духовці білий хліб. Часник та трохи оливкової олії добре збийте, обмакніть у суміш хліб та подавайте до обіду. В центр кожної тарілки покладіть лід, креветку з хамоном, посипте рубленою зеленню. Замість креветок з хамоном також можна взяти домашній сир жирністю 19–23%.

 

Літо саме підказує нам, як легше пережити спеку: овочевий сезон у самому розпалі, тож запасайтеся вітамінами та теплим літнім настроєм на весь рік!

Кількість переглядів:37
Оцiнити питання
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар
0 800 303 700*
Усі дзвінки зі станціонарних та мобільних телефонів безкоштовні.
Графік роботи контактного центра: щоденно з 08-00 до 21-00.

Правила використання Подарункових сертифікатів

Подарунковий сертифікат - еквівалент грошової суми (50, 100 і 250 гривень). Подарунковий сертифікат - є підтвердженням внесення авансового платежу і дає його власникові право на придбання товару в лінії магазинів EVA на суму, еквівалентну номіналу Подарункового сертифіката і в межах терміну його дії.

ПЕРЕВIРКА ТЕРМIНУ ДII СЕРТИФIКАТУ

ПЕРЕВIРИТИ СЕРТИФIКАТ