СКАРБНИЦЯ ЗДОРОВ’Я: ЯКІ ПРОДУКТИ МАЮТЬ БУТИ НА ВАШІЙ КУХНІ

Наявність корисних продуктів на вашій кухні дозволить готувати здорові та смачні страви навіть коли немає часу. Як часто ви знаходите цікавий рецепт, але після вивчення переліку інгредієнтів відмовляєтесь від приготування страви через те, що у вас немає якихось горіхів, оливкової олії чи яблучного оцту? Щоб зробити свій раціон смачним та здоровим і менше перекушувати фаст-фудом, завжди майте в запасі продукти для корисних страв. Які саме — читайте в новій статті від EVA Blog!


Соєвий соус

Корисний та смачний замінник солі для салатів та інших страв. Приготований за правилами справжній соєвий соус уповільнює процеси старіння, багатий цілою низкою корисних речовин. Обираючи соєвий соус, зверніть увагу на склад: він не має містити консервантів — лише соєві боби та пшениця. Оптимально вживати не більше 2 столових ложок соєвого соусу на добу

caroline-attwood-301751.jpg


Морська сіль


Замість звичайної солі майте на своїй кухні морську. Вона містить величезну кількість мінеральних компонентів та вважається більш корисною, аніж поварена. Використовуйте її в приготуванні гарнірів і перших страв.


Оливкова олія

Найкраще обирати олію холодного віджиму — з написом Extra Virgin на обгортці. Для приготування такої олії використовують лише свіжі оливки без термічної обробки. Оливкова олія — головний продукт середземноморської дієти, яку вважають однією з найбільш здорових. Її можна використовувати під час приготування салатів, риби, овочів тощо.

rawpixel-com-330232.jpg


Грецький йогурт

Ще один традиційний середземноморський продукт. При виготовленні такого йогурту його пропускають крізь фільтр, щоб видалити сироватку. В результаті отримують дещо схоже на сир і йогурт. Він містить багато білків та кальцію і може вживатись як окрема страва для перекусу, так і додаватись до салатів чи соусів замість калорійного майонезу.

alisha-hieb-227577.jpg


Чорний шоколад

Мало хто знає, але саме чорний шоколад вважається здоровим смаколиком, надзвичайно багатим на корисні речовини. Його можна вживати як окремо, так і використовувати в приготуванні десертів та навіть м’яса! Просто додайте невеликий шматочок гіркого шоколаду, що містить не менше 70% какао, під час тушкування яловичини — і ви отримаєте вишукану та ніжну страву з ледь помітним шоколадним відтінком.


Мед

Про те, наскільки корисний мед, певно, відомо всім. Він багатий вітамінами, мінералами та на 80% складається з вуглеводів. Мед може стати як самостійним смаколиком, наприклад, разом з млинцями, так і використовуватись замість цукру у випічці, овочевих та м’ясних стравах, напоях.

aldyth-moyla-152334.jpg


Яблучний оцет 

Мабуть, найбільш здоровий серед усіх оцтів. Він має легкий смак і приємний аромат, а ще активно бере участь у виведенні токсинів з організму, тому його часто використовують у детокс-меню. Яблучний оцет можна використовувати як спецію під час приготування страв із м’яса та риби, у маринадах та навіть додавати до компотів. Щоб яйця легко чистились, додайте у воду під час варки трохи оцту, а якщо додати 1 чайну ложку оцту до рису під час варіння, він не злипатиметься.


Банани

Смачні, недорогі та доступні протягом усього року банани можуть стати як просто корисним перекусом, так і використовуватись у приготуванні фруктових салатів, смузі, морозива тощо. Спробуйте незвичайний десерт — шматочки банана обсмажені в карамелі.

kawin-harasai-246787.jpg


Морська капуста

Майте на своїй кухні і свіжі, і сушені водорості. Вони мають природній злегка солоний присмак, що дозволить знизити кількість солі у їжі, а ще багаті на йод, вітаміни та мікроелементи, корисні для організму. Просто подрібніть сушену морську капусту і додавайте до будь-яких страв. Ще один варіант використання — залити на кілька годин водою та додавати до улюблених салатів.


Лимони

Можна додавати до чаю, поливати соком лимона рибу та м’ясо, використовувати при маринуванні продуктів, додавати до салатів, соусів, десертів. До речі, якщо ви приготуєте салат з лимонним соком без солі, ніхто не помітить її відсутності. Овочі, збризнуті лимонним соком, краще збережуть свій колір під час приготування. А ще лимони відрізняються надзвичайно низькою калорійністю, тож їх можна вживати без побоювань за талію.

erol-ahmed-80090.jpg


Почніть накопичувати свою скарбницю здоров’я — і планувати корисне та смачне меню стане набагато простіше! Звичайно, наведений перелік далеко не повний, і кожна господиня має свої кулінарні хитрощі. А які знаєте ви? Поділіться своїм досвідом у коментарях.

Кількість переглядів:208
Оцiнити питання
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар
0 800 303 700*
Усі дзвінки зі станціонарних та мобільних телефонів безкоштовні.
Графік роботи контактного центра: щоденно з 08-00 до 21-00.

Правила використання Подарункових сертифікатів

Подарунковий сертифікат - еквівалент грошової суми (50, 100 і 250 гривень). Подарунковий сертифікат - є підтвердженням внесення авансового платежу і дає його власникові право на придбання товару в лінії магазинів EVA на суму, еквівалентну номіналу Подарункового сертифіката і в межах терміну його дії.

ПЕРЕВIРКА ТЕРМIНУ ДII СЕРТИФIКАТУ

ПЕРЕВIРИТИ СЕРТИФIКАТ