Солодка осінь з десертами без цукру

Саме восени у багатьох починає загострюватися тяга до солодкого, гарячого. Що може бути краще чашки какао з зефіром і ліниве читання під пледом? Однак за осінь і зиму в такому режимі можна набрати не один зайвий кілограм. Якщо ви згодні з тим, що зайві кілограми вам ні до чого, але не хочете розлучатися з деякими солодкими радощами, пропонуємо готувати корисні десерти.

Спробуйте ці приголомшливі солодощі без цукру та низькокалорійні десерти, які можна їсти кожен день без побоювань за здоров’я!

Шоколадний кекс з арахісовим кремом

chocolate cake

  • ½ скл. какао
  • ½ скл. цільнозернового пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 100 мл води
  • 40 г масла
  • 1 ч. л. соди (погасити лимоном)
  • дрібка солі
  • ваніль
  • 10 крапель рідкої стевії або 50 г меду

Для крему:

  • 2 ст. л. арахісової пасти
  • 4 ст. л. вершків 50%
  • 5–6 крапель стевії або 1 ст. л. меду

Готуємо:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів (якщо у вас є обдув, то 180).
  2. Форму 18 × 18 см змащуємо маслом.
  3. Перемішуємо виделкою все інгредієнти для тіста.
  4. Виливаємо у форму й випікаємо до сухого сірника або приблизно 25 хвилин.

Кекс буде важким, щільним, не підніметься.

Після того, як він охолоне, змішуємо крем і змащуємо зверху. Ставимо в морозилку хвилин на 15. Готово!

Грушевий крамбл в мікрохвильовці

pear crambl

  • 1 яблуко
  • 1 груша
  • малина свіжа або заморожена — 50 г
  • 3 ст. л. вівсяних пластівців тривалого варіння
  • 1 ст. л. лляного борошна
  • подрібнені горішки
  • 1 ст. л. кокосового масла
  • 1 ч. л. кориці
  • Підсолоджувач за смаком: можна використовувати «Трувію» чи «Фітпарад 14», мед або інший підсолоджувач, еквівалентний 40 г цукру.

Без підсолоджувача крамбл виходить досить солодкий, особливо якщо груші та яблука стиглі. Тому ви можете його не підсолоджували.

Готуємо:

  1. Беремо чотири невеликих формочки (можна використовувати дві чашки), змащуємо їх маслом.
  2. Натираємо яблуко та грушу на крупній тертці (можна почистити).
  3. Змішуємо всі сухі інгредієнти й додаємо до них масло.
  4. Укладаємо в формочки шарами: яблуко з грушею, вівсяна суміш, горішки, потім знову фрукти й наверх — суміш.
  5. Зверху посипаємо горішками.
  6. Відправляємо до мікрохвильовки на 4 хвилини (накривши тарілкою всі формочки).

Після приготування прикрашаємо йогуртом. Можна дати охолонути — так теж дуже смачно.

Мигдальне печиво

almond cookies

  • мигдальне борошно — 280 г
  • кокосове борошно — 40 г
  • «Трувія» (підсолоджувач на основі стевії й еритриту) — 1/3 скл.
  • натуральна ваніль
  • 4 свіжих великих яйця
  • 50 г будь-яких ягід
  • 1 ст. л. води (може не знадобитися, якщо тісто еластичне)

Можна додати розпушувач — тоді печиво швидше пропікається й виходить пишнішим. Але й без нього теж можна пекти.

Змішуємо все, руками формуємо печива (10 штук). Випікаємо 15 хвилин за температури 150 градусів.

Якщо у вас немає підсолоджувача «Трувія», можна використовувати кокосовий цукор в кількості ½ склянки.

Морозиво з авокадо

avocado ice cream

  • ½ авокадо
  • підсолоджувач або 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. кокосового масла
  • ½ ч. л. ванільного екстракту або щіпка тертої ванілі
  • сік ½ лимона

Все збиваємо блендером та охолоджуємо в морозилці приблизно 30–40 хвилин.

17 Жовтня / 2019 Здоров'я

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті