Святковий стіл: Як не провести 8 березня біля плити

8 березня — чудове свято весни та жіноцтва і, певно, кожна з нас вже готується приймати подарунки та теплі привітання. Незалежно від того, який формат святкування ви обрали: тихий сімейний вечір чи божевільну вечірку в колі друзів, без їжі вам все одно не обійтися. А лайфхаки про те, як не провести 8 березня на кухні, шукайте в новій статті на EVA Blog!

Залучіть чоловіка та дітей

Найпростіший спосіб розвантажити себе у святковий день — делегувати кухонні справи чоловікові та дітям. А якщо ваш коханий ще не збагнув, що він буде готувати святкову вечерю, повідомте йому про це заздалегідь. Не варто сваритися та ображатися, адже чоловіки не телепати — вони не здатні читати думки. Дозвольте своїм домашнім самим скласти меню — нехай для вас це буде сюрприз, та як завгодно експериментувати з інгредієнтами та подачею. А ви тим часом зможете приділити час більш приємним речам 🙂

Замовте столик в ресторані

Звичайно, за день до свята замовити столик в улюбленому закладі може бути проблематично, тож краще зробити це заздалегідь. Провести святковий вечір в ресторані — значить позбавити себе та рідних зайвої суєти, прибирання та миття посуду. А затишний інтер’єр, незвичайні страви та бездоганна сервіровка, на яку вдома просто не вистачає часу, допоможуть створити святковий настрій.

Замовте доставку їжі

Ну, а якщо ви твердо вирішили провести святковий день 8 березня вдома, тоді замовте їжу додому — завжди швидко, зручно та смачно. Зробити це можна по телефону, а можна за допомогою онлайн-сервісів.

Ekipazh Service — зручний сервіс, який працює в 25 українських містах. Усе, що потрібно для замовлення — обрати своє місто, заклад, переглянути меню онлайн та зробити замовлення. Середній час доставки — 60 хвилин. Оплатити замовлення можна карткою або готівкою.

Eda.ua — ще один сайт, на якому можна зробити замовлення з доставкою додому. Тут представлено ресторани та кафе з 28 міст України. Замовити можна будь-що: від піци та бургерів до страв індійської чи вегетаріанської кухні. Зробити замовлення можна телефоном, через сайт або мобільний додаток.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Святкуйте… по-французьки!

Джеймі Кет Каллан у своїй книзі «Француженки не сплять на самоті» ділиться секретами легендарного французького шарму, зокрема, умінням жінок влаштовувати звані вечори. Звана вечеря по-французьки — гарний спосіб показати свою вправність та вміння розважати гостей. Секрет полягає в тому, щоб приготувати одну складну коронну страву, наприклад, м’ясо по-бургундськи, та додати до нього нескладний салат і кілька простих, що не потребують приготування, наприклад, шампанське, цукерки, лікер, каву, вино, сир, фрукти.

М’ясо по-бургундськи

  • 80 г вершкового масла
  • 1,5 кг яловичої вирізки
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 750 мл червоного сухого вина
  • ½ л яловичого бульйону
  • пряні трави, сіль за смаком
  • 150 г копченого бекону
  • 180 г цибулі-шалот
  • 300 г шампіньйонів
  • 1 ст. л. бренді

 

  1. У каструлі з товстими стінками розтопіть масло та злегка підсмажте м’ясо.
  2. Додайте у м’ясо борошно, ще трохи підсмажте.
  3. Додайте вино та доведіть до кипіння.
  4. Вилийте бульйон, додайте сіль, спеції.
  5. Запікайте в духовці при 200 °С приблизно 2 години.
  6. Цибулю, бекон та гриби обсмажте на вершковому маслі й додайте до м’яса. Потоміть ще 10 хвилин.
  7. Перед подачею додайте у страву бренді.

Салат з грушею та сиром з пліснявою

  • 3–4 пучки руколи
  • 70 г вершкового масла
  • 4 ст. л. цукру
  • 100 г будь-якого сиру з блакитною пліснявою
  • кедрові горішки — за бажанням
  • 4 шт. груші «Конференція» або іншого сорту без кісточок

 

  1. Кедрові горішки обсмажте.
  2. На невеликій сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте цукор та покладіть шматочки груші. Карамелізуйте протягом 2 хв.
  3. Викладіть на тарілку зелень, грушу, порізаний сир, горішки.
  4. Полийте карамеллю, що залишилась.

Бажаємо гарного настрою та неймовірного свята!

7 Березня / 2019 Дозвілля

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *